Skip to main content

Vetenskapen bakom Centrum

I dagens moderna värld finns det så mycket information om kost och hälsa att det är svårt att veta vad som verkligen är sant. Men när vi tar oss tid att varva ned och lyssna på vad våra kroppar försöker säga oss kan vi göra rätt val och må bättre.

Centrum är ett pålitligt multivitaminvarumärke som har funnits i över 40 år och bygger på decennier av forskning om näring och kost. Vi finns här för att hjälpa dig att hitta de svar du behöver.

Joggande kvinna

Mest välbeprövat

Centrum är världens mest välbeprövade multivitaminvarumärke, med över 100 000 patientår av exponering i kliniska studier.

Världens ledande multivitaminvarumärke

Vi arbetar för att hjälpa alla våra kunder att må så bra som möjligt. Vårt starka engagemang för hälsa och välmående har hjälpt oss att bli världens ledande multivitaminvarumärke.

Forskningsbaserat

Forskningen bakom Centrum inleddes på 1950-talet då en ung forskare på Lederle Labs, dr Leon Ellenbogen studerade användningen av terapeutiska nivåer av vitaminer. Han blev alltmer intresserad av själva vitaminerna och fokuserade sin forskning på vilka fördelar de har för mänsklig hälsa.

Woman looking in a microscope in a lab
Woman in protective gear checking a clipboard in a lab

När allting började

Hans forskningsupptäckter väckte tanken om att starta Centrum. Under den tidiga delen av 1970-talet beslutade sig dr Ellenbogen och Lederle för att skapa ett fullspektrumkosttillskott med vitaminer och mineraler för att främja människors näringsintag och komplettera en hälsosam livsstil. Det första vetenskapligt baserade multivitamintillskottet från Centrum lanserades på marknaden 1978.

Innovation och utveckling

I dag erbjuder Centrum ett utbud av kosttillskottsprodukter som utvecklats baserat på vetenskaplig forskning. Våra produkter följer strikta beredningsstandarder och kommer från tillförlitliga källor. Varje ingrediens genomgår över 150 kvalitetskontroller innan de godkänns för användning i någon produkt – allt för att vi ska kunna erbjuda dig vitaminer och kosttillskott högsta kvalitet.

Person in a lab coat measuring ingredients
Centrum logo

Vår historia

Centrum har använts av ledande forskare i experiment över hela världen. Centrum är en tillförlitlig leverantör av vetenskapligt beprövade kosttillskott och har bidragit med kosttillskott för allt från läkare i Antarktis till NASA-astronauter i rymden och till och med kosttillskott för pandaungar i Kina. Vad är nästa steg för Centrum?

Studier med Centrum

Older man standing in the kitchen with a mug in his hands

Physician’s Health Study II (hälsostudie II för läkare)

Physician’s Health Study II (hälsostudie II för läkare) är den största studien av multivitamintillskott som någonsin genomförts. Under studien har över 14 000 läkare tagit Centrum varje dag i 11 år. Centrum var den enda multivitaminprodukten som användes.

Optometrist checking someone’s eyes with a machine

NASA: stabilitetstest i rymden

År 2011 ville NASA ta reda på om multivitamintillskott kunde bibehålla sin stabilitet i rymden och därmed användas av astronauter. Två multivitamintillskott ingick i studien. Centrum var den enda produkten som godkändes i testet.

Centrum produkter

  • Visa referenser

    † Baserat på globalt försäljningsvärde för Centrums produkter